Constitution that stands in the way

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος νομίζει ότι αυτός ο παραλογισμός που περνούμε σήμερα αφορά ιατρικό θέμα. Τι είναι η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που ακούμε τελευταίως; Με δύο λόγια, η Μεγάλη Επανεκκίνηση αναφέρεται στην παγκόσμια ατζέντα που αφορά την ψηφιακή παρακολούθηση, την εποπτεία και τον έλεγχο του πλανήτη.

Όπως το εξηγεί ο δημοσιογράφος James Corbett στην αναφορά του της 16ης Οκτωβρίου 2020, η Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι ένα καινούργιο «Κοινωνικό Συμβόλαιο» που διασυνδέει μέσω του τον κάθε άνθρωπο με μια ηλεκτρονική ταυτότητα κοινωνικών παροχών που είναι συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό του καθενός και το ιατρικό ιστορικό του, κάτι που θα καταλήξει να υπαγορεύει την κάθε πτυχή της ζωής του καθενός.

Πρακτικά, η Μεγάλη Επανεκκίνηση ξεφορτώνεται τον καπιταλισμό και το ελεύθερο εμπόριο για να τα αντικαταστήσει με την «αειφόρα (βιώσιμη) ανάπτυξη» και τον «συμμετοχικό καπιταλισμό» - όροι που διαστρέφουν τις άνομες (αισχρές/φαύλες) επιδιώξεις τους κατά της ανθρωπότητας.

Όπως σημειώνεται στο βιβλίο “Technocracy «Τεχνοκρατία: Ο Δύσκολος Δρόμος της Παγκόσμιας Τάξης»

«… Αειφόρα (βιώσιμη) Ανάπτυξη είναι η Τεχνοκρατία… Το κίνημα για την Αειφόρα (βιώσιμη) Ανάπτυξη έλαβε με πάσα προσοχή όλα τα απαραίτητα μέτρα απόκρυψης της αληθινής του ταυτότητας, της στρατηγικής του και του σκοπού του. Μόλις όμως ανασηκωθεί το πέπλο απόκρυψης, δεν υπάρχει τρόπος να δει κανείς κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Μόλις αποκαλυφθεί η στρατηγική του, όλα τα άλλα θα αρχίσουν να γίνονται κατανοητά».

Το Μεγάλο Σχέδιο

Σε ανάρτηση στον ιστότοπο της με τίτλο «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση για Ανίδεους», η Tessa Lena συνοψίζει τον σκοπό πίσω από το κάλεσμα για μια παγκόσμια «επανεκκίνηση» (ένα καινούργιο παγκόσμιο ξεκίνημα):

Ο μαθηματικός λόγος για την Μεγάλη Επανεκκίνηση είναι ότι χάρη στην τεχνολογία, ο πλανήτης έχει μικρύνει προκαλώντας την χρεοκοπία του οικονομικού μοντέλου που βασιζόταν στην άπειρη ανάπτυξη – αλλά προφανώς οι πάμπλουτοι θέλουν να συνεχίσουν να είναι πάμπλουτοι και χρειάζονται ένα θαύμα, δηλαδή ακόμα μια φούσκα μαζί με ένα σύστημα χειρουργικής ακρίβειας για τη διαχείριση των «περιορισμένων πόρων που τους θεωρούν δικούς τους». Επομένως, κυριολεκτικά χρειάζονται απεγνωσμένα μια φούσκα νέας ανάπτυξης από κοπανιστό αέρα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να σφίξουν τα ζωνάρια των χωρικών (της Δυτικής αστικής τάξης), μια προσπάθεια που αρχίζει με «τροποποίηση συμπεριφορών», κάτι που ισοδυναμεί με ένα επαναπροσδιορισμό της εντύπωσης που έχει η αστική τάξη της Δύσης ως προς τα δικαιώματα της για ψηλής ποιότητας ζωή και ελευθερίες (βλ. επαχθές «προνόμιο»). Αυτή τη φούσκα ζούμε τώρα που μας πληρώνουν για να σκάζουμε. Όταν όμως σκάσει κι η τελευταία αυτή φούσκα…

Ο ψυχολογικός λόγος της Μεγάλης Επανεκκίνησης είναι ο φόβος της απώλειας του ελέγχου της ακίνητης περιουσίας (της γης), δηλαδή η απώλεια ελέγχου του πλανήτη. Υποθέτω πως όταν σου ανήκουν δις και τρις λεφτών, η αντίληψή σου της πραγματικότητας γίνεται περίεργη κάνοντας σε να βλέπεις όλα όσα βρίσκονται κάτω από εσένα σαν ένα μάτσο μυρμήγκια στην υπηρεσία σου. Βλέπεις μόνο μυρμήγκια και αριθμούς, κι αυτά είναι περιουσιακά στοιχεία που σου ανήκουν. Επομένως, ο πρακτικός στόχος της Μεγάλης Επανεκκίνησης είναι η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και των γεωπολιτικών σχέσεων με βάση δύο υποθέσεις:

Πρώτον, ότι κάθε στοιχείο της φύσης και κάθε μορφή ζωής αποτελεί μέρος της παγκόσμιας παρακαταθήκης (την οποία διαχειρίζεται το υποτιθέμενο αγαθό κράτος, το οποίο με την σειρά του, ανήκει και διαφεντεύεται από μερικούς ξαφνικά αγαθούς πλούσιους ιδιώτες, μέσω της τεχνολογίας). Και δεύτερον, ότι πρέπει να τηρείται λογαριασμός για κάθε στοιχείο ενεργητικού: να είναι καταχωρημένο σε μια κεντρική τράπεζα πληροφοριών, να είναι αναγνώσιμο από σκάνερ (ηλεκτρονικό λειτουργικό σύστημα) για να ταυτοποιείται εύκολα και να τυγχάνει διαχείρισης από Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) με την χρήση της πιο πρόσφατης «επιστήμης».

Ο στόχος είναι να καταμετρηθούν, για να τυγχάνουν στη συνέχεια αποτελεσματικής διαχείρισης και ελέγχου, όλοι οι πόροι, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, σε μια πρωτοφανή κλίμακα, με πρωτοφανή ψηφιακή… ακρίβεια – κι όλα αυτά ενόσω οι επικυρίαρχοι (διαχειριστές του συστήματος – οι μέτοχοι) συνεχίζουν να απολαμβάνουν τεράστιες εκτάσεις διατηρημένης φύσης, ελεύθερης από αχρείαστους και απρόβλεπτους κυρίαρχους χωρικούς (όλους εμάς).

H Παγκόσμια Ανακατανομή των Πόρων δεν θα Ωφελήσει τον «Λαό»

Αυτά τα καινούργια «περιουσιακά στοιχεία» μπορούν επίσης να μετατρέπονται σε ολοκαίνουργια οικονομικά εργαλεία προς εμπορία. Η Vandana Shiva, Ph.D έδωσε ένα σχετικό παράδειγμα σε μια συνέντευξη που είχε μαζί της ο Joseph Mercola.

Στη συνέντευξη επεξήγησε το πώς η Ινδία βαίνει προς το Zero-Budget Natural Farming – μια εντελώς καινούρια αντίληψη γεωργίας με βάση την οποία, για να επιβιώσουν οι αγρότες, οφείλουν να εμπορεύονται τον δείκτη άνθρακα στο χώμα τους στην διεθνή αγορά. Δεν θα λαμβάνουν καθόλου λεφτά επί τη βάση των σοδειών που καλλιεργούν στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει κανένας τομέας ζωής που να μην περιλαμβάνεται σ’ αυτό το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Η προγραμματιζόμενη μεταρρύθμιση θα επηρεάζει τα πάντα, από την ακίνητα, την αστυνόμευση, ακόμα και το πώς αλληλεπιδρούμε γενικά με τους συνανθρώπους μας. Φυσικά, οι δικλείδες ασφαλείας που διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα αποτελούν κύριο εμπόδιο σ’ αυτό το σχέδιο, κι αυτός είναι ο λόγος που κάνουν κάθε λογής προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο να γίνει πιο ανεκτικός όσο αφορά το δικαίωμα της ιδιωτικότητας. Στις ΗΠΑ υπάρχει επίσης το ανάχωμα του Συντάγματος, κι αυτός είναι ο λόγος που αυξάνονται οι προσπάθειες υπονόμευσής του, παράκαμψης του, αγνόησής του, ή ακύρωσής του. Constitution that stands in the way.

«Για να το συνοψίσουμε, το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα είναι ένας γιγαντιαίος, άχαρος και πλήρως ελεγχόμενος παγκόσμιος ιμάντας διακίνησης και εμπορίας κάθε πράγματος και κάθε ανθρώπου, όπου η ιδιωτικότητα κοστίζει εξαιρετικά ακριβά, η διαφωνία είναι αδιανόητη, και η πνευματική υπαγωγή (υποδούλωση) υποχρεωτική. Όπως γράφει η Lena, είναι σαν μια φαρμακευτική πραγματικότητα 24/7, μόνο που τα φάρμακα είναι και χημικά και ψηφιακά συνδέοντας σε πίσω στο μητρικό σκάφος (στο κέντρο – το Κοινωνικό Συμβόλαιο), το οποίο τότε μπορεί να σε τιμωρήσει για κακή συμπεριφορά, π.χ., με το να σου αφαιρέσει την πρόσβαση σε ορισμένα μέρη, ή να σου αναστείλει τον ψηφιακό τραπεζικό λογαριασμό σου – πιθανώς χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση.

Συμμετοχικός Καπιταλισμός

Στις 5 Οκτωβρίου του 2020, ένα άρθρο του Winter Oak ασχολήθηκε με το «φασιστικό τεχνοκρατικό όραμα» του καθηγητή Klaus Schwab, ιδρυτή και εκτελεστικού προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (ΠΟΦ), ο οποίος έγραψε το βιβλίο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Ο Schwab ανακοίνωσε την Πρωτοβουλία της Μεγάλης Επανεκκίνησης του ΠΟΦ τον Ιούνιο του 2020 . Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει την απογύμνωση των ανθρώπων από τα ιδιωτικά περιουσιακά τους στοιχεία. the World Economic Forum’s Great Reset Initiative

Πέραν του ότι είναι ένθερμος τεχνοκράτης, ο Schwab έχει και μια ισχυρή τάση προς τον μετανθρωπισμό, έχοντας ήδη μιλήσει για ένα προσεχές μέλλον όπου οι άνθρωποι θα ενώνονται με τις μηχανές, ένα μέλλον όπου η εφαρμογή του νόμου θα μπορεί να διαβάζει και το μυαλό. Ο Βρετανικός αφιλοκερδής οργανισμός κοινωνικής δικαιοσύνης Winter Oak σημειώνει ότι ο Schwab και οι παγκοσμιοποιητές συνεργοί του χρησιμοποιούν την πανδημία του COVID-19 για να παρακάμψουν την λογοδοσία στις δημοκρατικές διαδικασίες (να μην είναι υπόλογοι), να υπερκεράσουν τις αντιδράσεις (αντίσταση, διαφωνίες), να επιταχύνουν την ατζέντα τους και να την επιβάλουν στην ανθρωπότητα ενάντια στη θέλησή μας.

Εν τελευταία αναλύση, η Μεγάλη Επανεκκίνηση θα έχει σαν αποτέλεσμα δύο λαϊκά στρώματα: Την τεχνοκρατική ελίτ (των μετόχων), η οποία θα έχει όλη την δύναμη και θα εξουσιάζει όλους τους πόρους, και την υπόλοιπη ανθρωπότητα, η οποία δεν θα έχει καθόλου δύναμη, καθόλου πόρους, και κανένα λόγο σε οτιδήποτε. Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας. Το σχέδιο δεν είναι απόρρητο αλλά δημόσια γνωστό. Όπως αναφέρεται στο περιοδικό Time, «Η πανδημία του COVID-19 παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να σκεφτούμε το μέλλον που θέλουμε». Η ίδια αυτή δήλωση έχει γίνει από αριθμό πολιτικών και οργανισμών ανά το παγκόσμιο κατά τους τελευταίους μήνες.

Επίσης το βιβλίο του Schwab με τίτλο “COVID-19: Η Μεγάλη Επανεκκίνηση» προτρέπει τους ηγέτες της βιομηχανίας και αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις «να κάνουν καλή χρήση της πανδημίας» και «να μην την αφήσουν ανεκμετάλλευτη». Παρεμπιπτόντως, ο Mark Benioff, ιδιοκτήτης του περιοδικού Time και ιδρυτής της Salesforce είναι επίσης μέλος του συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δηλαδή είναι σαφώς εξοικειωμένος με το σχέδιο επανεκκίνησης. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το σχέδιο προωθείται σαν ένας τρόπος να γίνει επιτέλους δίκαιη και αμερόληπτη η ζωή για όλους, οι απαιτούμενες θυσίες δεν ισχύουν για τους επικυρίαρχους τεχνοκράτες (τους μετόχους) που διαχειρίζονται το σύστημα. Εν κατακλείδι, η Μεγάλη Επανεκκίνηση θα έχει σαν αποτέλεσμα δύο λαϊκά στρώματα: Την τεχνοκρατική ελίτ (τους μετόχους), η οποία θα έχει όλη την δύναμη και θα εξουσιάζει όλους τους πόρους, και την υπόλοιπη ανθρωπότητα, η οποία δεν θα έχει καθόλου δύναμη, καθόλου πόρους, και κανένα λόγο σε οτιδήποτε.

Ενώ η τεχνοκρατία δεν είναι πολιτικό αλλά οικονομικό σύστημα, πρακτικά είναι όμοια με τον φασισμό. Καθόλου όμως δεν πλασάρεται κάτω από το πρίσμα του φασισμού. Αντί αυτού, χρησιμοποιούνται οικονομικοί όροι (για την τεχνοκρατία) όπως «συμμετοχικός καπιταλισμός», τον οποίο το περιοδικό Forbes περιγράφει σαν «την αντίληψη ότι μια εταιρεία επικεντρώνεται στην ικανοποίηση των αναγκών όλων των συμμετεχόντων σ’ αυτή: πελατών, υπαλλήλων, συνεργατών, της κοινότητας και της κοινωνίας σαν σύνολο». Στο ίδιο άρθρο, το περιοδικό Forbes τονίζει ότι ο συμμετοχικός καπιταλισμός δοκιμάστηκε ήδη και απέτυχε. Απέτυχε επειδή η διευθέτηση συγκρουόμενων αξιώσεων/απαιτήσεων των συμμετεχόντων ήταν σχεδόν αδύνατη και οδηγούσε σε μαζική σύγχυση και φτωχές αποδόσεις. Η αποτυχία αυτής της στρατηγικής είναι που οδήγησε τις μεγάλες επιχειρήσεις στο να επικεντρωθούν στη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων τους (χρύσωμα).

Τώρα λοιπόν που οι μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται υπό επίθεση για «μονόπλευρη διοχέτευση μεγάλων ποσών λεφτών στους μετόχους και τους εκτελεστικούς διευθυντές τους (χρύσωμα) εις βάρος των πελατών, των υπαλλήλων, του περιβάλλοντος και της συμμετέχουσας κοινωνίας σαν σύνολο», ισχυρίζονται πως η απάντηση είναι η επιστροφή στον συμμετοχικό καπιταλισμό. Αλλά, αν ο συμμετοχικός καπιταλισμός δεν δούλεψε προηγουμένως, τι είναι αυτό που μας κάνει να νομίζουμε πως θα δουλέψει τώρα;

Σχέδιο Μεγάλης Διατροφικής Επανεκκίνησης

Ένα άρθρο της 9ης Νοεμβρίου 2020 στο Defender, που είναι μια νέα μηντιακή πλατφόρμα για την Υπεράσπιση της Υγείας των Παιδιών επισημαίνει επίσης τα προβλήματα του σχεδίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (ΠΟΦ) για την Μεγάλη Διατροφική Επανεκκίνηση.

«Οι αρχιτέκτονες του σχεδίου ισχυρίζονται πως θα μειώσει την ανεπάρκεια τροφής, την πείνα και την αρρώστια, ακόμα και ότι θα μετριάσει την κλιματική αλλαγή. Όμως, μια κοντινότερη ματιά στις εταιρείες και τις δεξαμενές σκέψης με τις οποίες συνεργάζεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την εξαγγελία αυτής της παγκόσμιας μεταρρύθμισης αφήνει να νοηθεί ότι το αληθινό κίνητρο είναι ο αυστηρότερος εταιρικός έλεγχος του συστήματος διατροφής μέσω τεχνολογικών λύσεων.

Εκτός από την βιομηχανία τροφίμων, ανάμεσα στους συνεταίρους του ΠΟΦ περιλαμβάνονται γίγαντες εξόρυξης δεδομένων, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κατασκευαστές όπλων, χρηματιστηριακές εταιρείες, φαρμακευτικές εταιρείες και η βιομηχανία βιοτεχνολογίας. Κοιτάζοντας τον κατάλογο, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει η επιμονή του ΠΟΦ να επικεντρώνει το μέλλον της τροφής και της δημόσιας υγείας στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), τις εργαστηριακές πρωτεΐνες, τα φάρμακα και τα βιομηχανικά χημικά.

Το Φόρουμ ΕΑΤ και η Άνοδος του Διατροφικού Ιμπεριαλισμού

Για να προωθήσει περαιτέρω την άλωση της διατροφής, το ΠΟΦ συνασπίστηκε με το Φόρουμ-ΕΑΤ, το οποίο θα καθορίζει την πολιτική ατζέντα της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων. Συνιδρυτής του Φόρουμ-ΕΑΤ είναι το Wellcome Trust, το οποίο ιδρύθηκε κι αυτό με την οικονομική στήριξη της GlaxoSmithKline. Αυτή τη στιγμή το ΕΑΤ συνεργάζεται με σχεδόν 40 τοπικές κυβερνήσεις ανά την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρειο και Νότιο Αμερική και την Αυστραλία, και διατηρεί στενούς δεσμούς με εταιρείες παραγωγής απομιμήσεων κρέατος, όπως η Impossible Foods, της οποίας συνιδρυτές είναι η Google, ο Jeff Bezos and ο Bill Gates.

Όπως επισημαίνεται στο Defender, ο απώτερος στόχος είναι «να αντικατασταθούν οι υγιεινές θρεπτικές τροφές από γενετικά τροποποιημένα εργαστηριακά κατασκευάσματα». Προς τον σκοπό αυτό το ΕΑΤ εργάζεται με την UNICEF (Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης των ΗΕ για τα Παιδιά) για την καθιέρωση παγκόσμιων διαιτητικών κατευθυντήριων γραμμών και πρωτοβουλιών αειφόρας (βιώσιμης) ανάπτυξης. Η Πλανητική Δίαιτα Υγείας που κατάρτισε το ΕΑΤ είναι μια δίαιτα που σκοπό έχει να αντικαταστήσει όλες τις άλλες. Ο Federic Leroy, καθηγητής διατροφολογία και βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελών, ανέφερε στο Defender:
Η δίαιτα στοχεύει στο να περικόψει την πρόσληψη κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τον παγκόσμιο πληθυσμό, σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 90%, αντικαθιστώντας την με εργαστηριακές τροφές, δημητριακά και λάδι».

Η Vandana Shiva, Ph.D., προέβη σε σφοδρή κριτική κατά της προτεινόμενης δίαιτας, λέγοντας ότι «δεν έχει τίποτε να κάνει με την θρέψη. Αφορά τις μεγάλες εταιρείες και την υφαρπαγή του διατροφικού συστήματος από αυτές». Το Defender προσθέτει:

Σύμφωνα με τις αναφορές του ίδιου του ΕΑΤ, οι μεγάλες προσαρμογές που θέλει να επιφέρει στο σύστημα διατροφής μαζί με τους συνεταίρους του είναι «απίθανο να πετύχουν αν αφεθούν στον πολίτη (επειδή είναι αφύσικες)», και οι αλλαγές που επιθυμούν να επιβάλουν στις κοινωνικές διατροφικές συνήθειες και την τροφή «απαιτούν επανατοποθέτηση στο συστημικό επίπεδο μέσω αυστηρών παρεμβατικών πολιτικών, οι οποίες περιλαμβάνουν νόμους, δημοσιονομικά μέτρα, επιχορηγήσεις και ποινές, νέες εμπορικές ρυθμίσεις και άλλα οικονομικά και δομικά μέτρα».

Η Shiva όμως είπε ότι αυτή είναι η λανθασμένη προσέγγιση, επειδή «άπασα η επιστήμη δείχνει ότι οι δίαιτες πρέπει να επικεντρώνονται στην περιφερειακή και γεωγραφική βιοποικιλότητα. Εξήγησε ότι «η οριζόντια παγκόσμια δίαιτα του ΕΑΤ θα παράγεται με Δυτική τεχνολογία και αγροτικά χημικά. Η επιβολή αυτού του πράγματος σε κυρίαρχες εθνότητες μέσω παρασκηνιακών πολυεθνικών πιέσεων είναι αυτό που αποκαλώ διατροφικό ιμπεριαλισμό».

Το Μέλλον της Διατροφής και της Υγείας

Αναλύοντας τον χάρτη στρατηγικής ευφυΐας του ΠΟΦ μπορεί κανείς να δει που οδεύει το μέλλον της διατροφής. Είναι εμφανές ότι, η από πάνω προς τα κάτω αυτή προσέγγιση διασύνδεει την παραγωγή τροφής με ένα ευρύ φάσμα τομέων που συμπεριλαμβάνουν την βιοτεχνολογία, την χημική βιομηχανία, την τεχνητή νοημοσύνη, την διαδυκτίωση των πραγμάτων και την ψηφιακή οικονομία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον Schwab και το σχέδιο στρατηγικής ευφυΐας του ΠΟΦ (World Economic Forum) μπορεί κανείς να ανατρέξει στο άρθρο του Covert Geopolitic’s (Συγκεκαλυμμένη Γεωπολιτική) «Διαλύοντας το Παγκόσμιο Σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης της Ελίτ»

Αν οτιδήποτε απ’ όλα αυτά σας προκαλεί ανησυχία, δεν θα σας αρέσει αυτό που σας επιφυλάσσει το ΠΟΦ για την αναμόρφωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όπως αναλύεται στην ιστοσελίδα τους:

…” Το παρόν κεφαλαιο-βόρο, νοσοκομειο-κεντρικό μοντέλο είναι ανεπαρκές και μη-βιώσιμο. Η Πλατφόρμα για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της υγείας και της περίθαλψης αξιοποιεί ένα σύστημα παράδοσης (delivery) και εικονικής φροντίδας συνδεδεμένο με βάση δεδομένων, ενσωματωμένο σε όλο το φάσμα της φροντίδας, από την πρόληψη ακριβείας μέχρι την παράδοση προσωπικής φροντίδας.

Βοηθοί-υποστηρικτές του ΠΟΦ σ’ αυτή την αναδιαμόρφωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι οι μεγαλύτεροι εταιρικοί εγκληματίες της σύγχρονης ιστορίας, συμπεριλαμβανομένων ανάμεσα σε πλειάδα άλλων, του Bill Gates, της AstraZeneca, της Bayer, της Johnson & Johnson, της Merck, της Pfizer και της Novartis.

Αυτές οι εταιρείες έχουν κατά καιρούς κριθεί ένοχες για κάθε λογής εγκλήματα, για τα οποία έχουν πληρώσει δεκάδες δισεκατομμύρια Δολάρια σε πρόστιμα. Βαρύνονται επίσης με συγκρούσεις συμφερόντων σε σχεδόν κάθε εγχείρημα στο οποίο είναι αναμεμειγμένες. Πώς μας περιμένουν τώρα να πιστέψουμε ότι αυτές οι εταιρείες θα παραμερίσουν τα κερδοσκοπικά κίνητρά τους και θα φτιάξουν το όλο σύστημα; (Εμβόλια)

Θα το κτίσουμε ξανά καλύτερο

Όπως αναφέρεται σε ένα άρθρο του ΠΟΦ ημερομηνίας 21 Ιουλίου, 2020, η οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε από τα κλεισίματα της αγοράς λόγω της πανδημίας του COVID-19 «έχει την δυνατότητα να σακατέψει την παγκόσμια ευημερία για γενεές γενεών». Η λύση είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τονωτικά μέτρα, όπως η ανάπτυξη υποδομών που θα επιτρέψουν στις χώρες να προχωρήσουν.

Ενόσω όμως προσπαθούν, οι χώρες προτρέπονται να διασφαλίσουν ότι το οικονομικό σύστημα «θα επαναδημιουργηθεί καλύτερο». Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το πιασάρικο σλόγκαν είναι τύπος και υπογραμμός του Μεγάλου Σχεδίου Επανεκκίνησης του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, όσο αλτρουιστικό κι αν ακούγεται. Όπως αναφέρουν τα Fox News News:30

«Ένα ριζοσπαστικό κίνημα με το όνομα η Μεγάλη Επανεκκίνηση που το ενστερνίζονται μερικοί Δημοκρατικοί συνιστά σοβαρή απειλή για την ελευθερία και τις ελεύθερες αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο παγκόσμιο.… Η Μεγάλη Επανεκκίνηση αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον καπιταλισμό και τα ατομικά δικαιώματα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης… Θα κατέστρεφε το παρόν καπιταλιστικό σύστημα και θα το αντικαθιστούσε με προοδευτικά και μοντέρνα σοσιαλιστικά συστήματα, με ειδική έμφαση στις οικο-σοσιαλιστικές πολιτικές… Πολιτικές ιδέες που προτείνονται από οπαδούς της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» συμπεριλαμβάνουν κυβερνητικά προγράμματα βασικού εισοδήματος, καθολική περίθαλψη, μαζικές αυξήσεις φόρων και η Νέα Πράσινη Συμφωνία…

Π.χ., σε μια προεκλογική εκδήλωση στις 9 Ιουλίου, ο Μπάιντεν είπε ότι χρειάζεται να δώσουμε ένα τέλος στην «εποχή του μετοχικού (ιδιοκτησιακού) καπιταλισμού», επιδίωξη που αποτελεί βασικό κομμάτι της πρότασης της Μεγάλης Επανεκκίνησης, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο αξιολόγησης των εταιρειών, βάζοντας σε πρώτη μοίρα την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ανησυχίες που αφορούν την κλιματική αλλαγή, αντί τα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Το σχέδιο «θα το χτίσουμε ξανά καλύτερο» είναι κατευθείαν απόρροια του σεναρίου της Μεγάλης Επανεκκίνησης… Μόλις στις 13 Ιουλίου το ΠΟΦ παρουσίασε μέσα από προγράμματα «πράσινων» υποδομών το «θα το χτίσουμε ξανά καλύτερο» σαν μέρος της Μεγάλης Επανεκκίνησης…

Μέρος του «θα το χτίσουμε ξανά καλύτερο» είναι η μετάβαση του οικονομικού συστήματος σε ένα πλήρως ψηφιακό νομισματικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί μέρος του συστήματος κοινωνικού ελέγχου, λόγω του ότι εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενθαρρύνει επιθυμητές συμπεριφορές, αποθαρρύνοντας τις μη επιθυμητές. Τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα ενός ψηφιακού νομίσματος των κεντρικών τραπεζών (CBDC) αναλύονται σε ένα άρθρο για την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) ημερομηνίας 13 Αυγούστου, 2020. Υπάρχει γενική ομοφωνία ανάμεσα στους ειδικούς ότι οι περισσότερες κύριες χώρες θα εφαρμόσουν το ψηφιακό κεντρικό νόμισμα εντός των επομένων 2 με 4 χρόνων. Πολλοί απληροφόρητοι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτά τα καινούργια ψηφιακά κεντρικά νομίσματα θα είναι πολύ παρόμοια με τα ήδη υπάρχοντα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin. Όμως, έχουν λάθος. Το Bitcoin είναι μια αποκεντρωμένη και εκλογικευμένη στρατηγική διεξόδου από το παρόν σύστημα που ελέγχεται από τις κεντρικές τράπεζες, ενώ τα κεντρικά ψηφιακά νομίσματα θα είναι επικεντρωμένα και πλήρως ελεγχόμενα από τις κεντρικές τράπεζες με έξυπνα συμβόλαια που θα επιτρέπουν στις τράπεζες να ελέγχουν τη ζωή σου.

Ο Οδηγός Ψυχολογικών Επιχειρήσεων της Μεγάλης Επανεκκίνησης

Είναι αυτονόητο ότι η επίτευξη ριζικών μεταρρυθμίσεων σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας έχει τις προκλήσεις της. Κανένας εχέφρων άνθρωπος δεν θα συμφωνούσε σ’ αυτό αν συνειδητοποιούσε τις λεπτομέρειες του όλου σχεδίου. Ως εκ τούτου, για την ανάπτυξή του, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ψυχολογική χειραγώγηση, και ο φόβος είναι το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο που υπάρχει.
Όπως εξηγεί ο ψυχίατρος Dr. Peter Breggin, υπάρχει μια ολόκληρη σχολή έρευνας για την δημόσια υγεία που εστιάζει στην αναγνώριση των πλέον αποτελεσματικών τρόπων εκφοβισμού των ανθρώπων στο να αποδέχονται τα επιθυμητά μέτρα δημόσιας υγείας. explained by psychiatrist Dr. Peter Breggin. Με την προσθήκη σύγχυσης και αβεβαιότητας στο μείγμα, μπορείς να φέρεις ένα άτομο από τον φόβο στην αγωνία (άγχος) – μια κατάσταση σύγχυσης στην οποία δεν μπορείς πια να σκεφτείς λογικά – και σ’ αυτή την κατάσταση, γίνεσαι ακόμα πιο εύκολα χειραγωγήσιμος. Η επόμενη γραφική παράσταση δείχνει τον κεντρικό ρόλο του εκφοβισμού στο επιτυχές λανσάρισμα της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Η Κοινωνική Μηχανική είναι το Επίκεντρο της Τεχνοκρατικής Διακυβέρνησης (Τάξης)

Συνοψίζοντας, να έχετε υπ’ όψη σας ότι η τεχνοκρατία είναι από τη φύση της μια τεχνολογική κοινωνία που λειτουργεί μέσω κοινωνικής μηχανικής. Ο φόβος δεν είναι παρά ένα εργαλείο χειραγώγησης. Ένα άλλο είναι η επικέντρωση στην «επιστήμη». Κάθε φορά που κάποιος αντιτίθεται, απλώς κατηγορείται σαν «αντι-επιστημονικός» και κάθε επιστήμη που συγκρούεται με το κατεστημένο ανακηρύσσεται σαν «ψευδο-επιστήμη».
Η μόνη επιστήμη που έχει σημασία είναι αυτό που θεωρούν αληθινό οι τεχνοκράτες, ανεξάρτητα από το πόσες αποδείξεις υπάρχουν περί του αντιθέτου. Το έχουμε δει αυτό από πρώτο χέρι στη διάρκεια αυτής της πανδημίας, με το Big Tech (Τεχνολογία Αιχμής) να λογοκρίνει και να απαγορεύει κάθε τι το αντίθετο στις απόψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που κι αυτός δεν είναι παρά ένα ακόμα γρανάζι στην τεχνοκρατική μηχανή.

Αν επιτρέψουμε την συνέχιση αυτής της λογοκρισίας censorship, το αποτέλεσμα δεν θα είναι τίποτε λιγότερο από καταστροφικό. Οφείλουμε απλά να πιέζουμε για διαφάνεια και αλήθεια. Πρέπει να επιμένουμε στην ιατρική ελευθερία, την προσωπική ελευθερία και το δικαίωμα της ιδιωτικότητας.

Ιδιαίτερα μια μάχη, την οποία δεν μας βλέπω ικανούς να την αποφύγουμε είναι η μάχη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον COVID-19. Αν δεν πάρουμε σαφή στάση ενάντια σ’ αυτό κι αν δεν αγωνιστούμε για το δικαίωμα της δικής μας επιλογής, δεν θα υπάρχει τέλος στην ιατρική τυραννία που θα ακολουθήσει (Δικτατορία Ασκληπιού).

Όπως θα έχετε ίσως υποθέσει, η σημαντικότερη βάση επαναφοράς είναι ο εμβολιασμός για τον COVID-19… Ο υπαινιγμός είναι ότι χωρίς το εμβόλιο δεν θα είναι δυνατόν να επιστρέψει ο κόσμος στην οποιαδήποτε μορφή κανονικότητας, ιδιαίτερα όσο αφορά την ανοικτή αλληλεπίδραση με τους συνανθρώπους μας. Σαμποτάροντας για τα καλά την Big Pharma (Φαρμακοβιομηχανία) μπορείς να συμμετέχεις ενεργά στις καθολικές προσπάθειες να πληγεί η μέσω του Βαθέως Κράτους οργανωμένη δυνατότητα της εγκληματικής Καμπάλ να διενεργεί γενοκτονία, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να απολαμβάνεις ελευθερία στην περίθαλψη.

LewRockwell.comanti-state•anti-war•pro-market

Who Pressed the Great Reset Button?
By Joseph Mercola
Mercola.com
November 19, 2020

Μετάφραση: Χριστόδουλος Πιερίδης